Mantrax a snowbike - to je jízda!

5. 1. 2012 - Testy

Snowbike unašeče udělají z vašich Mantrax prkýnek dokonalou mašinu pro extrémní jízdu na sněhu. Test našich skiboardů na snowbike od Gigantic Professional si můžete přečíst níže. Kompletní nabídku snowbike setů a skiboardů Mantrax najdete v e-shopu skiboard.cz.

Test nových lyží na Snowbike

Český výrobce "krátkých" lyží-MANTRAX nás požádal o test těchto lyží na našem produktu - SNOWBIKE Gigantic. Po domluvě s firmou Mantrax jsme obdrželi dvě sady skiboardů. Jedna sada byla trochu starší výroby, druhá sada zcela nové. Nainstalovali jsme jednu sadu na celoodpružený rám RM 6000 s vidlicí Marzocchi Z1.Druhá sada byla na rámu LF Cocaine s vidlicí Manitou Stance.Jelikož nám nijak nepřejí sněhové podmínky na přísun nového sněhu,musíme se spokojit se zmrzlým sněhem na upravené sjezdovce Filip na Smržovce. Sníh je opravdu podle očekávání hodně zmrzlý,ale je čerstvě upravený od rolby,takže to zase tak hrozný není.Další věc je,že jsme tuto zimu ještě na sněhu nestáli(operace ramene atd...), takže začínáme jezdit velice opatrně. Je tu i dost lyžařů, na liberecku jsou jarní prázdniny.Takže ze začátku respekt. Postupně se ale začínáme rozjíždět tak,jak jsme byli zvyklí.Jezdí to ale dost rychle.Občas si lehneme na bok a je to i bolestivé.Ale co,přežily jsme i horší.

 

A teď k testovaným lyžím Mantrax. Standartně jezdíme na lyžích Sporten. Na MTB kola nasazujeme lyže Flash,na BMX lyže Marvin.Lyže Mantrax jsou již na první pohled masivnější a širší.  Délkově jsou však stejné jako Flashe. Jelikož jsou širší, je hned znát větší stabilita při jízdě i při skocích.Takže i méně zkušení jezdci(v tomto případě to byl Pouris na pevňákovi)se nemusejí bát i něco skočit.A že mu to lítalo. Rozdíl ve stabilitě je určitě znát.Myslím si,že jízda v hlubším sněhu bude také možná a asi i velice dobrá,bohužel jsme to v těchto podmínkách nemohli otestovat.Buď se ještě dočkáme sněžení nebo až příští rok.Na lyžích Flash je to trochu komplikovanější,jsou úzké,takže se dost boří pod sníh. Lyže Marvin na BMX jsou také široké,takže to jde docela dobře i v trochu hlubším sněhu.Předpokládám,že se budou stejně chovat i lyže Mantrax. Malinko horší je to na zmrzlém sněhu při velice prudkém zatáčení.S lyžemi Flash se dostanu s kolem tak nízko,že škrtám stupačkama o zem a hrana lyží to stále udrží. Je to ale extrémní poloměr. S lyžema Mantrax se tak hluboko nedostanu,protože když jsem opravdu nízko,tak to hrana neudrží a už to ujede.Ale je to bohužel vyzkoušeno pouze na zmrzlém sněhu,pokud bude alespoň nějaký poprašek na sjezdovce,jsem si jistý,že to lyže Mantrax určitě udrží.Trochu srach jsem měl z větší váhy lyží,starost byla hlavně o pružiny,aby my je lyže nepřetlačily.Ale obavy byly zbytečný. Ještě jedna velice šikovná věc se těmto lyžím nedá upřít,mají v sobě zabudované závity jako na snowboardu(lyže Sporten to nemají),takže můžeme kdykoliv naše unašeče odmontovat a namontovat tam originál kovové vázání  Mantrax a můžete brázdit sjezdovky i na lyžích. Lyže Mantrax jsou určeny pro carving na upravené sjezdovce, freeride, slopestyle a freestyle. Jednoznačně pozitivní hodnocení těchto lyží a do budoucna budeme chtít,aby se i lyže Mantrax montovali na naše snowbiky Gigantic.

Komentáře

Přidat komentář

Antispamová ochrana - nevyplňujte!!!

Antispamová ochrana - nevyplňujte!!!
Komentář: *
Koupit hned:    Skiboard.cz